Psst 23.2

Wintertuinplein, 29 oktober 2023

Psst…Lina, 

Heb je het in de gaten gehad, vanmorgen? Dat het zo stil bleef in huis, terwijl jij allang wakker was en rammelde van de honger!

Ik hoop dat je je geduld hebt kunnen bewaren en weer sterretjes bent gaan tellen op het plafond. Het zal wel vaker voorkomen dat je denkt bij jezelf: wat krijgen we nou? Je verwacht het een en krijgt het ander, zonder dat iemand je uitlegt waarom. En als je lekker geslapen hebt, kun je je daar wel overheen zetten – het leven is nu eenmaal vol verrassingen, zoals je langzamerhand wel weet – maar als je te veel hebt gedroomd of jeuk kreeg aan je grote teen, zul je je mond wel open doen. 

Neem dan maar van me aan dat ze vanmorgen een hele goede reden hadden om niet te doen waar jij op rekende.  De grote baas van het land had namelijk midden in de nacht een eind gemaakt aan de zomertijd, dat wil zeggen de klok achteruit gezet van drie uur naar twee uur. Dat is een van de vele eigenaardigheden van het land waar je geboren bent. En niet de minste, want ze gaat zowel over het weer als over het geld. Dat zijn de twee belangrijkste dingen waar mensen zich hier druk over maken.  

Wen daar maar aan: elk voorjaar wordt die zomertijd aangezet door de klok een uur vooruit te draaien en nu, in het najaar gaat dat uur er weer af en hebben we te maken met wintertijd, snap je? De rest, van dat weer en het geld, moet je maar van me tegoed houden. 

Dan ga ik koffie zetten. En kijken of er berichten zijn binnengekomen. Als ik rustig wil schrijven, leg ik dat ding  liever ergens anders.

Wat leuk, foto’s! Wat dacht je, ik zal hem meteen laten weten dat het wel snor zit met ons en die wintertijd? Dat heet telepathie. Kan heel handig zijn.

Trouwens, je selfies worden steeds beter. Veel geoefend zeker? Al moet je een beetje oppassen dat je niet naast je schoenen gaat lopen. Dat lachje met die bolle wangen en die ogen, je kijkt dwars door mensen heen…

En wat zag ik, een duim in je mond? Daar moeten we het maar eens over hebben, want ik weet niet of ik dat zo’n goed idee vind.

Heb ik goed begrepen dat je vandaag bij me langs wilde komen? Dat werd tijd, ja! Dan weet je tenminste waar je terecht kunt, als je later een keer de sleutel van je eigen huis kwijt bent.

Altijd welkom! Dus tot gauw, 

je grootvader die zo graag boer wilde worden, 

maar je weet wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *